İYİ Parti grup toplantısı... Dervişoğlu: "Terörist başını Meclis kürsüsüne davet eden zihniyet, 'ya kandil ya İmralı ya ölüm ya sıtma' tercihini Türk milletine nasıl dayatacağını göstermiştir"

İYİ Parti grup toplantısı... Dervişoğlu: "Terörist başını Meclis kürsüsüne davet eden zihniyet, 'ya kandil ya İmralı ya ölüm ya sıtma' tercihini Türk milletine nasıl dayatacağını göstermiştir"

(TBMM) - İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına tepki göstererek, "Terörist başını Meclis kürsüsüne davet eden zihniyet, 'ya kandil ya İmralı ya ölüm ya sıtma' 'tercihini Türk milletine nasıl dayatacağını göstermiştir" dedi. Dervişoğlu, "Tek amacı Tayyip Erdoğan’ın ömrünün sonuna kadar Cumhurbaşkanı kalmasını sağlayacak yeni Anayasa düzenlemelerine kapılar kapatılmalıdır. Türkiye’nin bugün ihtiyaç duyduğu şeyin Anayasa değişikliği değil, iktidar değişikliği olduğu vurgulanmalıdır" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına, “Milletimize, tarihin belki de en ağır krizleri yaşatılıyor, bu krizler içerisindeki insanımız ise ayakta kalmaya, akıl ve ruh sağlığını muhafaza etmeye, bugünü bitirip yarına ulaşmaya, hayatta kalmaya çalışıyor” diyerek başlayan Dervişoğlu şöyle devam etti:

“Başta iktidar mahfilleri olmak üzere siyaset kurumu ise asli sorumluluklarından vareste, tüm bu yaşananlara uzak, sarayda hazırlanmış gündemlerin peşinde savruluyor. Müştereken, ‘normalleşme’ adını verdikleri süreci başlattıklarından beri, neticesinin nerelere varacağı konusunda, Saray entrikalarına kapılmaya meyilli muhalefet unsurlarını her fırsatta uyardık. Bu girdiğiniz yol yol değildir, dert edinilen iyilik, güzellik, normalleşme, yumuşama değildir. Tek dert, ‘Saraydaki zatı koltuğunda tutmaktır’ dedik. Bu meselenin en vahim kısmı ise şudur: Seçim kazanmak için, Türkiye’den vazgeçmiş bir zihniyet, millete karşı sorumluluklarından kendini arındırmıştır. Ve artık, yok saymaya cüret edemeyeceği, hiçbir ahlaki ve hukuki değer kalmamıştır. Normalleşme, siyasi ve parasal güç için, bir tefeci-bezirgan ahlakına, tüm siyasetin davet edilmesiydi. Saraydaki, her tokalaşma fotoğrafının servis edilmesiydi. Sarayın dününe muvafakat, yarınına kefaletti. Bizim ve verdiğimiz mücadelemizin kefili ise meşruiyetimizin kaynağı büyük Türk milletidir.”

“Kabul ettiğiniz davet ve sonuçları ortadadır”

Yarının Türkiye’sini kendilerinin kuracağını söyleyen Dervişoğlu, şöyle devam etti:

“Cebren, hile ile yahut bir şekilde manipüle edilerek, seçim kazanmak için her yolun mübah görüldüğü bir oyuna davet edilenler, kabul ettiğiniz davet ve sonuçları ortadadır. Elinde tuttuğu, en küçük birimine kadar gasp ettiği devlet kurumlarına sahip bir ‘yapı’ karşısında, aklınız sıra siyaset oyunu oynayacağınızı zannettiniz. Siz o sözde siyaset oyununu yine oynarsınız, belli ki teşnesiniz. Lakin açıktır ki oynadığınız oyunun tek bir sonucu vardır: Türk’süz ve Cumhuriyet’siz bir Türkiye. Milletin arkasından çevirmeye cüret ettiğiniz bu oyunda bizler kurucu da oyuncu da piyon da olmayacağız. Bizim safımız bellidir. Bu oyununuzu bozduğumuz gibi, bundan sonraki oyunlarınızı da bozacak olanlarız. Hele o uydum akılla kurdukları oyuna bak hele. Eski Meclis Başkanını aracı kılıp ‘Anayasa değişikliği’ diyorlar. Sonra bu zata, işgal ettiği makamın gereklerini yok sayıp milletin ve devletin temel niteliklerini sorgulatıp, tepki ölçtürüyorlar. Sonra taşeron elleri, devlet aklı masalıyla varlığını insanları sömürmek üzerine kurmuş, altını biraz kazıdığınızda, ağalar, şeyhler, kodamanlar, Kandil’deki terör ağalarını göreceğiniz sözde bir siyaset çarkına, kalü beladan beri kimlik siyaseti dışında hiçbir söz söylememiş olan bir partiye uzattılar. Çünkü ayaklarının altında çiğnedikleri, sadece anayasa, hukuk, devlet değildi. Bunlar hatırlarsınız, her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına aldıklarını defalarca söylemişlerdi. Zira kafalarındaki nihai senaryoda, Mustafa Kemal Atatürk ve O’na dair her şeyle mücadele etmek vardı. Yani onun “en büyük eserim dediği” Türkiye Cumhuriyeti vardı. Tarihi de acıları kadar derin bu coğrafyada, Anadolu’da ve Trakya’da, Türk’e de Kürt’e de Alevi’ye de Sünni’ye de insanca yaşayabileceği bir vaha armağan ettiği için onlara düşman çizmesinin çiğneyemeyeceği bir vatan bıraktığı için Atatürk’ün emanetlerini, imha etmeye yemin etmişlerdi. Çünkü Cumhuriyet şeyhler, dervişler, müritler rejimi olmadığı gibi. Ağalar ve marabalar rejimi de değildi. Tam olarak bu makus talihi yenmenin rejimiydi.

"AK Parti ile DEM birbirlerinin aynadaki suretleridir"

Bu kürsüden Hakkari Belediyesine atanan kayyım sonrası ifade ettim, yine söyleyeyim. Aynı zihin dünyasına sahip oldukları gibi, aynı güç ve iktidar saplantısı içindedirler. Milletmiş, iradeymiş, insan haklarıymış, demokrasiymiş, ikisinin de umurunda değildir. Bu anlamda AK Parti ile DEM birbirlerinin aynadaki suretleridir. Onları ayıran şey, günün koşullarında arızidir.Zira; onları ayıran değil, birleştiren hususlar fazladır. Her ikisi de; oy aldıkları hassasiyetler dünyasına seslenmenin hilelerinde mahirdir. Her ikisi de ulus devletle ve cumhuriyetle hesaplaşmakta bir ve birliktedir. Onlara göre; millet, şahsi menfaat için sandıklarda kullanılacak araçtır, millet marabadır. Vatan, toprak, bölünmez bir bütün değildir. Bilakis, parçalara ayrılarak paylaşılabilecek bir şeydir, aınıp satılabilecek, paraya çevrilebilir. Siyasetleri ise; tam da bu anlamıyla danışıklı bir dövüştür. Biri pası atar, diğeri kaleye gol atar. Biri havanı döver, diğeri hınk der. Biri mütemadiyen Kandil’den, İmralı’dan belediye başkan adayı atar, diğeri ise ona kayyım atar. Bu 22 yılın normalidir. Davet ettikleri normalleşme işte budur. Muhalefeti tasarlamakla görevli saray kadrolarının istediği fotoğraf ortaya çıkmıştır: İmralı’da aylardır görüşme trafiği yürüten, sonunda da malum ortağın sesinden, terörist başını Meclis kürsüsüne davet eden zihniyet, ya kandil ya İmralı ya ölüm ya sıtma tercihini Türk milletine nasıl dayatacağını göstermiştir. Yapımda ve yayında emeği geçenlerin hesabını da milletimiz adına biz göreceğiz.”

"Cumhuriyet Devleti, Şeyh Saitlere, Seyit Rızalara ne yaptıysa, aynı muameleyi görürsünüz"

DEM Parti ile CHP’yi de eleştiren Dervişoğlu, şöyle konuştu:

“DEM Parti Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Atatürk’ün kurduğu partinin Genel Başkanı ile çıktığı otobüsün üzerinden, senaryosu izleyeni şaşırtmayan ucuz yapımdaki ‘Yangına benzinle koşan Eş Genel Başkan’ rolü gereği repliğinde diyor ki zat, ‘Şeyh Saitler, Seyit Rızalar, Sakineler ne yaptıysa onların yaptıklarını yapacağız.’ Buna verilecek cevabı da gayet iyi bilerek söylüyor: Ben o çok duymak istediği cevabı söyleyeyim kendisine: Cumhuriyet Devleti, Şeyh Saitlere, Seyit Rızalara ne yaptıysa, aynı muameleyi görürsünüz. Emin ol, yapılması gereken şey ne ise yapılır. Gereği yerine getirecek olanlar da işte tam buradalar. Karşımdalar, yanımdalar ve milyonlarcası ile arkamdalar.

Ve Ana Muhalefet Genel Başkanı; anlaşılan o ki sizi, oturduğunuz kumar masasından koparabilecek bir şey kalmamış. O kumar masasının bahsinin Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti olduğundan bihabersiniz. Yanınızda meydan okunan şeyin, ne olduğundan bile habersizsiniz, ilgisizsiniz. Üzerinize giydirilen kostümle ve söylemek zorunda kaldığınız sufleyle orada arz-ı endam ediyorsunuz. Siz orada bir hukuksuzluğa itiraz etmiyorsunuz. Siz orada, bir millete ve onun Cumhuriyetine meydan okunan bir ihanet kürsüsünü en hafif tabirle, susarak onaylıyorsunuz. Buyrun, hayrını görün. Buyrun, koltuğunda oturduğunuzu iddia ettiğiniz Mustafa Kemal Atatürk’ü manevi hatırasıyla kendi şahsi hesabınızı görün. Emin olun ki Mustafa Kemal’in ve Cumhuriyetin yolundan gidenler, serkeşlerin, meczupların, müptezellerin yolundan giden bir avuç zavallı hainin peşine öyle ya da böyle takılanlara, gereken cevabı en ağır şekilde vereceklerdir. Bu sözlerime, her zaman olduğu gibi -yine- isimler üzerinden cevap verenler olacaktır. Benim derdim isimlerle değildir. İsimler umurumuzda bile değildir. Benim derdim Türkiye’dir. Benim derdim Türk Milletinin ve Türkiye Cumhuriyetinin geleceği ile ilgilidir. Yapay tartışmaların içinde olmayacağız. Oynanan oyunu doğru teşhis edip, sorumlularını da teşhir edeceğiz. Fazla ayrıntıya girmeye hiç gerek yoktur. Süslü cümleler kurmak da anlamsızdır. Anayasaya göre Erdoğan bir daha Cumhurbaşkanı olmaz, olamaz.

"Erdoğan, bir daha Cumhurbaşkanı olmaz, olamaz"

Bugün Türkiye’de sahneye koyulmak istenen senaryonun özünde, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanı seçtirme hayali yatmaktadır. Bu elimdeki Anayasaya göre Sayın Erdoğan, bir daha Cumhurbaşkanı olmaz, olamaz. O zaman iktidar penceresinden bakıldığında, önümüzdeki sürecin yeni bir stratejiyle tanzimi gerekir. Yapılan o dur. Yaşanan bütün gerginliklerin temelinde de bu stratejik planlama yatmaktadır. Bu planın düşünceden eyleme geçirilmesinin şartları bellidir. Ya bir anayasal düzenleme yapacaksınız, ya da şartları olgunlaştırıp, Sayın Erdoğan’ın yeniden aday olabilmesinin önünü açmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisinden erken seçim kararı çıkartacaksınız. İktidar açısından değerlendirildiğinde Meclis aritmetiği bakımından bu mümkün değildir.

"Muhalefet partilerine çağrımdır: Gerginlik üzerinden iktidarın değirmenine su taşıyacak söylem ve eylemlerden uzak durulmalı"

Zira bütün bunların yapılabilmesi için, en azından beşte üçlük bir nitelikli çoğunluğa yani 360 milletvekiline ihtiyaç vardır. İşte tam bu noktada muhalefetin de tanzimi gerekiyor. Kamuoyunun gündemine taşınan yapay tartışmaların özünde, iktidara alan açacak sosyal ve siyasi zemini oluşturma arzusu ve hedefi yatıyor. Ve üzülerek görüyorum ki muhalefet de bu tuzağa düşüyor. Muhalefet partilerine çağrımdır: Gerginlik üzerinden iktidarın değirmenine su taşıyacak söylem ve eylemlerden uzak durulmalıdır. Tek amacı Tayyip Erdoğan’ın ömrünün sonuna kadar Cumhurbaşkanı kalmasını sağlayacak yeni Anayasa düzenlemelerine kapılar kapatılmalıdır. Türkiye’nin bugün ihtiyaç duyduğu şeyin Anayasa değişikliği değil, iktidar değişikliği olduğu vurgulanmalıdır. Erken seçim tartışmaları, Cumhurbaşkanına yeniden aday olma imkanı verdiğinden kendisinin iştahını kabartmaktadır.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin ona bu hakkı tanımayacağı hatırlatılmalıdır. Velhasıl bu iktidara oyun ve tuzak kuracak alan bırakılmamalıdır. Muhalefet isterse bunu yapabilir ve taşlar yerli yerine oturur. Şayet bu imkan mevcutken bunu yapmaktan uzak durursa iktidarın aparatı olmaktan bir adım öteye gidemez. Milletimize söz verdik. Herkes sussa da biz susmayacağız, herkes dursa da biz durmayacağız, oyunları bozacak, tuzakları dağıtacağız. Ve mutlaka ama mutlaka başaracağız."

(SÜRECEK)