Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Değişim İçin Birlikte” projesi kapsamında atölye çalışmaları düzenlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Değişim İçin Birlikte” projesi kapsamında atölye çalışmaları düzenlendi

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Kültür Sanat’ın “Değişim İçin Birlikte” projesinin paydaşı olarak tarım alanında çalışan ailelerin çocuklarıyla bir araya gelerek, sanatsal ve eğitici atölye çalışmaları düzenledi. Atölyelerde; yaratıcı drama, masal yaratımı ve mini figürlerle sanatsal ifade çalışmaları gerçekleştirildi.

“Değişim İçin Birlikte” projesi kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Uyum Merkezi’nin desteğiyle, Günyurdu Mahallesi’nde yaşayan çocuklardan bir grup belirlendi. Atölyelerde çocuklar, eğitim ve kültür hakkı gibi önemli konuları gündeme getirirken, sanatı bir ifade biçimi olarak kullandı.

Atölye çalışmasının ilk gününde Günyurdu-Atgirmez mevkiinde bulunan Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde çocuklar kendi hikayelerini anlatarak, heykeller ve korkuluklar tasarladı. İkinci gün Büyükşehir Belediyesi’nin Adnan Menderes Bulvarı’nda yer alan Etkinlik ve Sanat Merkezi’ne getirilen çocuklar, burada kendi tasarladıkları korkuluk figürlerini yaptı.

“Hedefimiz tüm çocukların nitelikli eğitime, kültürel ve sanatsal faaliyetlere erişimini sağlamak”

Sosyal Hizmetler Dairesi’nde görev yapan Sosyal Hizmet Uzmanı Yusuf Yazgı; tarım alanlarında yaşayan çocukların eğitim hakkına odaklanmak ve farkındalık yaratmak adına yerel yönetim, sivil toplum ve kültür sanat aktörleri olarak bir arada olduklarını belirterek, “Tarsus'un Günyurdu Mahallesi’nde yaşayan çocuklarımızın gündem etmek istedikleri konularda yaratıcı drama, masal yaratımı ve mini figürlerle sanatsal ifade atölyeleri gerçekleştirdik. Projede hedefimiz tüm çocukların nitelikli eğitime, kültürel ve sanatsal faaliyetlere erişimini sağlamak” dedi.

“Çocuklarla aktiviteler yaparak, yaşadıkları yerin rotalarını çıkardık”

Kültürhane’de görev yapan Ciran Ay, proje kapsamında her kuruluşun kendince bir rol aldığını anlatarak, “Büyükşehir Belediyesi Göç Uyum Merkezi’ndeki arkadaşlar bize yer seçiminde yardımcı oldu ve o çocuklarla tanıştık. Bir çıktı alabilmek için; tüm kurumlar olarak çocuklarla aktiviteler yaparak, çocukların yaşadıkları yerin rotalarını çıkardık. Bu rotaların üstünde, onların kendi haklarına erişememeleri üzerine simgesel bir şeyler bırakmayı düşündük. Çocukların köy içindeki rotasını çizmeye çalıştık” diye konuştu.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Günyurdu-Atgirmez mevkiinde bulunan Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde program dahilinde düzenlenen atölye çalışmalarına katılan Hasret Ağırağaç, bazı etkinlikleri ilk kez deneyimleme fırsatı yakaladığını belirterek, “Bizim için çok büyük bir anı oldu. Önceden hiç heykel boyamadım, ama burada boyadım. Bir deneyimim oldu en azından. Gezmediğim, görmediğim yerleri gördüm. Birçok insanla tanıştım ve bu durumdan çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Ravza Kahveci de her çocuğun eğitim alması gerektiğinin altını çizerek, “Atölye’nin bize çok katkıları oldu. Burada vakit geçirebiliyoruz, arkadaşlarımızla birlikte etkinlikler yapabiliyoruz. Ben yazın okula gitmediğim için çalışıyordum. Okul hayatı gerçekten çok önemli” dedi.

12 yaşındaki Umutcan Filiz ise etkinliğin ikinci gününde de keyifli vakit geçirdiklerini anlatarak, “Kukla boyadık. Oyun oynadık, sorular sordular. Çok güzeldi” diye konuştu.