Orzaks İlaç, “Anılar Çiçek Açtı” sergisine sponsor oldu

Orzaks İlaç, “Anılar Çiçek Açtı” sergisine sponsor oldu

(İSTANBUL)- Orzaks İlaç, Dünya Alzheimer Farkındalık Günü kapsamında Mersin Alzheimer Derneği’nce düzenlenen “Anılar Çiçek Açtı” sergisine sponsor oldu. Alzheimer hasta yakınları ve dernek gönüllülerinin “nakış” tekniğiyle renklendirdikleri eski Tarsus ve Mersin fotoğrafları bu sergide yer alıyor. Orzaks İlaç Pazarlama Müdürü Alev Uludağ, “Orzaks İlaç olarak toplum sağlığını önceleyen bu tür iş birlikleri içinde yer almaya devam edeceğiz” dedi.​

Mersin Alzheimer Derneği’nin, 21 Eylül Dünya Alzheimer Farkındalık Günü için Orzaks İlaç sponsorluğuyla düzenlediği “Anılar Çiçek Açtı” adlı fotoğraf sergisi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda açıldı. Mersin Alzheimer Derneği’nin “Tarsus Melekleri” gönüllü grubu tarafından oluşturulan sergide, Alzheimer hasta yakınları ve dernek gönüllülerinin “nakış” tekniğiyle renklendirdikleri eski Tarsus ve Mersin fotoğrafları yer alıyor.

“Sergi hasta ve hasta yakınları için anlamlı bir amaca hizmet ediyor”

Serginin sponsoru Orzaks İlaç’ın Pazarlama Müdürü Alev Uludağ, Mersin Alzheimer Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen "Anılar Çiçek Açtı" sergisinin, STK’larla dayanışma anlayışlarının parçası olduğunu belirtti. Uludağ, şöyle devam etti:

"Toplum sağlığını iyileştirmek ve bu doğrultuda projeler üretmek, Orzaks İlaç olarak en büyük önceliklerimizden biri. Mersin Alzheimer Derneği’yle gerçekleştirdiğimiz bu projeyle hem Alzheimer hastalarının hem de hasta yakınlarının sabırla ve emekle yönettikleri hastalık süreciyle ilgili farkındalığı artırmayı hedefliyoruz. Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla organize edilen serginin hastalar ve hasta yakınları için çok anlamlı bir amaca hizmet ettiğini düşünüyorum. Orzaks İlaç olarak toplum sağlığını önceleyen bu tür iş birlikleri içinde yer almaya devam edeceğiz.”

Alzheimer farkındalığına sanatsal dokunuş

Mersin Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge de bu özgün sergiyle şehrin belleğini yaşatarak Alzheimer hastalığının nöronal hasarını öngörmek ve önlemek için yapılacaklara dikkati çekmek istediklerini kaydetti. Özge, şöyle devam etti:

“Fotoğrafa nakış sanatıyla, insan beyninde oluşan hasarların sevgi dolu bir dokunuşla anlamlı bir çiçeğe dönüşebileceğini anlatmak istiyoruz. Bu çalışmayla, anıları geriye doğru yavaş yavaş silinen, hep çocukluğunda yaşadığı yeri arayan, doğduğu eve gitmek isteyen hastalarımız için anılarını canlandırmak, ayrıca hasta yakınlarının sabır ve dikkat isteyen emeklerini vurgulamak istedik. Bu hastalıkla ilgili ilk aşamada sağlık okur yazarlığı kapsamında beyin sağlığı konusunda bilinçlenmenin ve erken tanı fırsatlarını yakalamanın, sonrasında ise rasyonel tedaviler, bakım ve destek imkanları, kamu-STK- endüstri iş birliğiyle hastalığın tahribatını her aşamada minimumda tutmanın önemli olduğunu düşünüyoruz.”

ADVERTORIAL YAYIN