Polonez işçileri, TBMM'de TİP'li Kadıgil'in basın toplantısında konuştu: "146 işçi geri alınana kadar kimse Polonez ürünü almasın"

Polonez işçileri, TBMM'de TİP'li Kadıgil'in basın toplantısında konuştu: "146 işçi geri alınana kadar kimse Polonez ürünü almasın"

(TBMM) - Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, TBMM’de 90 gün önce işten çıkarılan Polonez işçileri ile düzenlediği basın toplantısında; "Mademki Fernas Madenciliğin sahibi milletvekili sıfatını kullanıp bu kürsüye çıkıp kendi patronluğunda yaptığı işleri savunmaya kalkıyorsa demek ki bu milletin kürsüsü patronlara olduğu kadar işçilere de açık olmak zorunda" dedi. 20 yıldır Polonez'de çalışan Aynur Şengül, "Hakkımızı arıyoruz çünkü ben 20 yıldır oradayım hakkımı alamıyordum. Polisler tarafından itildik, dövüldük. Biz bunu hak etmemiştik. 146 işçi geri alınana kadar kimse Polonez ürünü almasın, boykot çağrısında bulunuyorum" diye konuştu.

TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, 90 gün önce işten çıkarılan Polonez işçileri ile Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Geçen hafta Gebze'de yaşanan hayvan katliamına tepki gösteren Kadıgil, Polonez ve Fernas Maden işçilerinin eylemine destek verdi. Polonez işçileri Aynur Şengül ve Yasemin Sayın ile birlikte açıklama yapan Kadıgil, şunları söyledi:

"Gebze'de şimdiye kadar yaşadığımız en sarsıcı hayvan katliamlarından birine tanık olduk cuma günü. Gördüğüm en travmatik görüntülerden biriyle muhatap olduk orada ve sorumlusu Gebze Belediye Başkanı, Gebze Veteriner İşleri Müdürlüğü ama elbette ki bunlara yol veren Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli'ydi. Bugün Gebze Belediye Başkanı olacak zat, arsızlığın ve yüzsüzlüğün kitabını yeniden yazacak bir açıklama yayınlamış Twitter'ında. Zinnur efendi ben cuma günü barınağın önündeydim. Beş tane koyun koyuna yatan bir aylık 5 kedi yavrusu vardı orada. Hangi trafik kazasında öldü bu 5 yavrusu aynı anda? Bunların bir teki doğru olsaydı cuma günü ölüm raporunu önümüze koyardın.

"Milletin kürsüsü patronlara olduğu kadar işçilere de açık olmak zorunda"

İş yerinde öldürülmeye çalıştıkları için sendikalı olan, sendikalı oldukları için işten kovulan ve 90 gündür Polonez'in Çatalca'daki fabrikası önünde kahramanca direnen ve buna rağmen 2 kere polis ablukası altında ters kelepçeyle neredeyse işkenceyle gözaltına alınan Polonez işçisi kadın arkadaşlarım benimle birlikte olacaklar. Şu anda Türkiye'nin dört yanı yangın yeri. Kurtuluş Parkı'nda Fernas Madencilik'in işçileri, 'Biz Soma'daki kardeşlerimiz gibi ölmek istemiyoruz' diye yollara çıktılar. Onların da sesini duyan olmadı. Mademki Fernas Madencilik'in sahibi milletvekili sıfatını kullanıp bu kürsüye çıkıp kendi patronluğunda yaptığı işleri savunmaya kalkıyorsa demek ki bu milletin kürsüsü patronlara olduğu kadar işçilere de açık olmak zorunda."

"Hakkımızı arıyoruz çünkü ben 20 yıldır oradayım hakkımı alamıyordum"

20 yıldır Polonez'de çalışan Aynur Şengül, sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını söyleyerek boykot çağrısında bulundu. Şengül, "Temmuzun 15'inde sendikaya üye olduk, 25'inde ailece kapının önüne konduk. Biz bir şey yapmadık, hakkımızı arıyoruz çünkü ben 20 yıldır oradayım hakkımı alamıyordum. Polisler tarafından itildik, dövüldük. Biz bunu hak etmemiştik. Bana 20 bin vermezken 10 yıl önce çıkarılan işçiyi geri alıp 40-45 bine anlaşıyor. Sen önce 46 kodla kapının önüne koyduğun 146 kişinin hakkını ver. 146 işçi geri alınana kadar kimse Polonez ürünü almasın, boykot çağrısında bulunuyorum" açıklamasını yaptı. Şengül, konuşurken gözyaşlarını tutamadı.

2 yıldır Polonez'de çalışan Yasemin Sayın ise "Sendika hakkımız kullanmak istedik. 90 gündür biz orada sürünüyoruz, kimse bizim sesimizi duymuyor. 146 işçi kapıdayken neden işçi alınıyor? 46 kodla suçladılar, işsizlik maaşı alamıyoruz. İşimize dönmek ve haklarımızı almak istiyoruz. Neden yeni işçiler alıp bizi kapıya koydu? Sadece seçimlerde kapımıza gelmesinler" diye konuştu.