TEDAŞ, depremzede öğretmenlerden elektrik borcunu talep etti

TEDAŞ, depremzede öğretmenlerden elektrik borcunu talep etti

Haber: Burcu Özkaya Günaydın

(HATAY)- Hatay’ın Defne ilçesinde TEDAŞ, çoğunlukla depremzede öğretmenlerden oluşan Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz konteyner Kenti’nde kalan depremzedelerden geriye dönük elektrik kullanımı bedeli olan 1 milyon 28 bin TL ödemelerini istedi. TÖBSEN temsilcisi bu talebe tepki göstererek, “Her türlü hukuki ve eylemsel mücadeleyi göstereceğiz” dedi.

Hatay’ın Defne ilçesinde geçtiğimiz hafta çoğunlukla depremzede öğretmenlerin kaldığı Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Konteyner Kenti’nin elektrikleri Afet ve Acil Durum Yönetmeliği Başkanlığının (AFAD) elektrik borcunu ödemediği gerekçesiyle Toroslar Elektrik Dağıtım (TEDAŞ) tarafından kesilmiş, Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖBSEN) yaptığı eylemden sonra saat takılmak şartı ile elektrik hizmeti verilmişti.

Olaydan bir hafta sonra TEDAŞ, konteyner kentte kalan depremzede öğretmenlerden geriye dönük toplam 1 milyon 28 bin TL olan borcun ödenmesini talep etti.

Yaşananları ANKA Haber Ajansı'na anlatan TÖBSEN yöneticisi Hizam Hasırcı, yaşananlara sessiz kalmayacaklarını, her türlü hukuki ve eylemsel mücadeleyi göstereceklerini söyledi.

“1 milyon TL’lik borç depremzedelerden istendi”

Öğretmenlerde önce elektrik sayacı takılması, daha sonra abonelik ücreti, en son da geriye dönük elektrik borcunun tahsilatı talep edildiğini vurgulayan Hasırcı, şöyle konuştu:

“Öğretmenlerin büyük bir bölümü bu kış gününde mağdur olmamak adına elektrik sayacı takmayı kabul etti. Sayaç takmayı kabul ettiler ama yine de absürt durumlarda kurtulamadılar. Elektrik sayacı takmayı kabul ettiniz, ‘abonelik ücreti yatıracaksınız’ dediler. Öğretmenler bunu da kabul etti. Sonra ise geçmişe ait elektrik borcunun tahsili isteniyor. 1 milyon 28 bin TL'lik bir fatura geçmişe ait borcun, AFAD’ın borcunun öğretmenler tarafından ödenmesi isteniyor. Sadece bu da değil, orada 3 ay 5 ay kalan öğretmenlerin de peşine düşülmüş, geçmişe ait ödeme yapmaları isteniyor. Ayrıca konteyner kente yeni taşınan öğretmenlerin de geçmişe ait paylarına düşeni vermeleri isteniyor. Bu kadar saçmalıklar silsilesini olduğu bir yerde biz sessiz kalmayacağız, sendika olarak demokratik mücadelemizi yapacağız ve bu durumu yargıya taşıyacağız.”

“Konutları bitirin, kimse 21 metrekarede yaşamak istemiyor”

Depremin üzerinden yaklaşık iki yıl geçtiğini, iki yıldan bu yana öğretmenlerin konutlarının teslim edilmediğini hatırlatan Hasırcı, kimsenin 21 metrekarelik bir yaşam alanında kalmayı tercih etmediğini vurgulayarak, Hasırcı, “Buna kesinlikle sessiz kalmayacağız tüm kamuoyu şunu bilsin ki gerek hukuksal mücadele ile gerek demokratik eylemliklerimizle bunun karşısında duracağız” dedi.