Ankara Ticaret Odası Başkanı Baran: "Ankara’dan yurt dışına direkt uçuşların artması, tüm illerimizin ticaretini ve ihracatını artıracak"

Ankara Ticaret Odası Başkanı Baran: "Ankara’dan yurt dışına direkt uçuşların artması, tüm illerimizin ticaretini ve ihracatını artıracak"

(ANKARA)- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Başkent'in yurt dışına direkt uçuşlarla bağlanmasının, sadece kent ekonomisi için değil, çevresinde yer alan tüm iller için önemli olduğunu belirterek, “Ankara’dan yurt dışına direkt uçuşların artması, hızlı trenle, karayoluyla ve havayoluyla bağlantı kurduğumuz tüm illerimizin ticaretini ve ihracatını artıracak, ekonomisini geliştirecektir" dedi.

Türk Hava Yolları ile Lufthansa Hava Yolu Şirketi’nin ortaklığıyla kurulan ve yaklaşık 35 yıldır faaliyet yürüten SunExpress Havayolu Şirketi’nin Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Eminoğlu, ATO Başkanı Gürsel Baran’ı aile şirketi Dost Boya’da ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Baran, Ankara’dan yurt dışına direkt uçuş sayısının artırılması konusunun sürekli gündemlerinde olduğunu ve her fırsatta dile getirdiklerini belirterek, Başkent’in direkt uçuşlarla yurt dışındaki destinasyonlara bağlanmasının sadece Ankara ekonomisi için değil, çevre iller için de önemli olduğunu söyledi. Başkent'in coğrafi olarak Türkiye’nin ortasında yer aldığını, karayolu ağı ile hızlı tren için de bir merkez konumunda olduğunu belirten Baran, “Ankara’dan yurt dışına direkt uçuşların artması, hızlı trenle, karayoluyla ve havayoluyla bağlantı kurduğumuz tüm illerimizin ticaretini ve ihracatını arttıracak, ekonomisini geliştirecektir” diye konuştu.

"Başkent'imizin döviz gelirlerini artırmak için sağlık turizminin gelişimini hedef olarak önümüze koyduk"

Ankara Ticaret Odası olarak, Esenboğa’dan yurt dışına direkt uçuş sayısını artırmanın sürekli hedefleri arasında yer aldığını anlatan Baran, “Başkent Ankara, önceleri sadece kamu yönetiminin merkezi ve memur şehri olarak anılırken, bugün üniversite şehri, hastane şehri, sanayi şehri, savunma sanayinin ve sağlık turizminin merkezi, üretimde, ticarette, ihracatta sürekli gelişen, ilerleyen bir şehir durumuna geldi. Başkent'imizin döviz gelirlerini artırmak için sağlık turizminin gelişimini hedef olarak önümüze koyduk. Hastanelerimiz ve sağlık tesislerimizin kalitesi, sağlık turizmi için çok uygun, termal tesislerimiz yine sağlık turizmini destekler nitelikte. Hasta ziyaretçisi aktarmalı uçuşlarla tedaviye gelmek istemiyor. Esenboğa’dan yurt dışı destinasyonlara direkt uçuş olmadan sağlık turizmini geliştiremeyiz” ifadelerini kullandı.

Baran, ticaret ve ihracatın gelişmesi açısından direkt uçuşların önemine dikkat çekerek, “Fuarlara katılmak, iş bağlantıları kurmak için yurt dışına aktarmalı uçmak durumunda kaldığımızda, bir günümüzü yolda kaybediyoruz” dedi.

Esenboğa’da hizmet veren havayolu şirketlerinden SunExpress’in başarılarıyla gurur duyduklarını belirten Baran, yeni destinasyonlara ilişkin talepte de bulundu.

"Ankara’da yüzde 7 oranında büyümeyi hedefliyoruz"

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Eminoğlu da konuşmasında, şirketin Ankara, Antalya ve İzmir merkezli uçuşları hakkında bilgi vererek, ABD’li uçak üreticisi Boeing şirketinin üretim hızındaki yavaşlamanın, SunExpres’in büyüme hedeflerini de etkilediğini anlattı. Eminoğlu, “Ankara’ya gurbetçilerimizi, iş insanlarını ve turistleri taşıyoruz. SunExpres olarak 2025 yılında Ankara’da yüzde 7 oranında büyümeyi hedefliyoruz” dedi.

SunExpress Havayolu Şirketi olarak filolarında yer alan uçak sayını artırmak istediklerini ve yeni uçak siparişi verdiklerini dile getiren Eminoğlu, Hizmet İhracatçıları Birliği tarafından 2024 yılı Kasım ayında düzenlenen 6. Hizmet İhracatçıları Birliği Ödülleri Töreni’nde, Yolcu Taşımacılığı Hizmet Kategorisinde, THY ve Pegasus’un ardından üçüncü sırada yer aldıklarını da sözlerine ekledi.

Baran’ın taleplerini dinleyen Eminoğlu, mevcut uçuş rotalarına yeni destinasyonlar eklemek için çalışma yapabileceklerini söyledi.