TİM Gösteri Merkezi’nin Darüşşafaka’ya teslimi gerçekleşti
(İSTANBUL) - Mülkiyeti Darüşşafaka’ya ait olup, 2004 yılında imzalanan sözleşme uyarınca işletmesini geçen nisan ayında vefat eden Türk sinemasının duayen ismi Türker İnanoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığındaki şirketin üstlendiği TİM Gösteri Merkezi’nin Darüşşafaka Cemiyeti’ne teslimi gerçekleşti.
TİM Gösteri Merkezi’nin Darüşşafaka Cemiyeti'ne teslimi'ne dair protokol, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç, Başkan Vekili Erman Süsler, Sayman Üye Eşref Biryıldız, Baş Hukuk Müşaviri Av. Dr. İnci Ercan ile merhum Türker İnanoğlu’nun mirasçıları Gülşen Bubikoğlu, İlker İnanoğlu, Zeynep İnanoğlu ve Mega A.Ş. yöneticilerinin bulunduğu törenle imzalandı.
İmza töreninde konuşan Oğuz Güleç, şunları söyledi:
“2004 yılında yapılan sözleşme kapsamında Maslak kampüsümüzde yer alan TİM Gösteri Merkezi’nin işletmeciliğini üstlenen merhum Türker İnanoğlu, kısa sürede burayı İstanbul’un kültür ve sanat merkezi haline getirmiştir. Merhum İnanoğlu, uzun soluklu iş birliğimiz boyunca daima Cemiyetimizin ve öğrencilerimizin yanında olmuş, Darüşşafaka’nın misyonuna bağlılığını her fırsatta göstermiş ve bağışlarıyla Cemiyetimizi desteklemiştir. Vefatından sonra mirasçıları da aynı hassasiyeti ve duyarlılığı göstermiş, sonuçta bugün, karşılıklı iyi niyetle yıllardır sürdürdüğümüz ilişki doğrultusunda anlaşmaya varılarak fesih protokolü imzalanmış ve tesis, içindeki tüm sistem ve demirbaşlarıyla birlikte Cemiyetimize teslim edilmiştir.”
Gösteri merkezi olarak kullanılan tesisin bundan sonraki süreçte nasıl değerlendirileceğine Darüşşafaka Cemiyeti Yönetimi olarak karar vereceklerini belirten Güleç, “Darüşşafaka olarak asli görevimiz okulumuzda eğitim gören 1000’e yakın babası ve/veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz öğrencimizin eğitimine sürdürülebilir kaynaklar sağlamaktır. Cemiyetimiz bu tesisi de aynı amaç doğrultusunda değerlendirecektir” dedi.
TİM Gösteri Merkezi hakkında
Türk Sineması'nın duayen ismi Türker İnanoğlu'nun Mega A.Ş. çerçevesinde hayata geçirdiği TİM Gösteri Merkezi, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın İstanbul Maslak’taki kampüsünde inşa edildi ve Kasım 2005'te faaliyete geçti. Darüşşafaka Cemiyeti ile Mega A.Ş. arasında 2004 yılında imzalanan sözleşmeyle mülkiyeti Darüşşafaka Cemiyetine ait olan Merkezin işletmesi, Türker İnanoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Mega A.Ş. tarafından üstlenildi. Merkez, son teknoloji ses ve ışık sistemleriyle donatılmış bin 900 kişilik ana salonu, 400 kişilik tiyatro salonu, geniş fuaye alanı, 4 adet sinema salonu, 1 adet VIP sinema salonu, birbirine bağlanabilir şekilde tasarlanmış 4 adet toplantı odası, VIP restoranı ve 600 araçlık otoparkı ile kültür ve sanatın merkezi olarak faaliyet gösteriyor.
Darüşşafaka hakkında
Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşlarından biri olan Darüşşafaka Cemiyeti; annesi ve/veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz ve yetenekli öğrencilere kaliteli eğitim olanağı tanıyarak onların yaşamlarını değiştiriyor. “Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonuyla 1863 yılından bu yana çalışan Cemiyet, bugüne kadar binlerce çocuğun Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda çağdaş koşullarda okumasını ve yükseköğrenimleri esnasında burs almasını sağladı. Tarihi boyunca ülkenin gelişiminin bireylerin gelişmesine paralel olacağı ilkesiyle hareket eden ve “eğitimle değişen yaşamlar” misyonunu benimseyen Cemiyet, 10 yaşında ailelerinden emanet aldığı çocukların; Atatürk ilkelerine bağlı, yaşam boyu öğrenen, araştıran, sorgulayan, çağdaş, özgüven sahibi ve topluma karşı sorumlu bireyler olarak yetişmesini sağlıyor. Bugün Türkiye’nin dört bir yanından sınavla belirlenen 1000’e yakın öğrenci, İstanbul Maslak’taki Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda 8 yıl boyunca tam burslu ve yatılı okuyor. Yabancı dil ağırlıklı kaliteli bir eğitim sürecinden geçen öğrenciler, sosyal ve kültürel anlamda da tam donanımlı bireyler olarak yetişiyor. Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından bölgedeki annesi veya babası hayatta olmayan öğrenciler için ek kontenjan oluşturan ve 2023-2024 ders yılında deprem bölgesinden 100 öğrenciye Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda tam burslu, yatılı, nitelikli eğitim olanağı tanıyan Cemiyet, ayrıca bölgedeki 100 öğrenciye de uzaktan eğitim ve burs desteği sağladı. 2015 yılında Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) tarafından Özel Danışmanlık Statüsü’ne layık görülen Darüşşafaka Cemiyeti, yine Birleşmiş Milletler’in en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan UN Global Compact üyesidir. 2013 yılında kurumsal yönetim derecelendirme çalışması yaptırarak yönetiminin şeffaflığını, hesap verebilirliğini ve sürdürülebilirliğini belgeleyen ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti; 2021’de notunu 9,74’e, 2022’de 9,77’ye ve 2023 yılında 9.80’e yükseltti.