Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Eroğlu: Veteriner hekimlerin sosyal ve mali haklarındaki kötü tablo, kutsal bir mesleğin mensuplarına yakışmamaktadır

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Eroğlu: Veteriner hekimlerin sosyal ve mali haklarındaki kötü tablo, kutsal bir mesleğin mensuplarına yakışmamaktadır

(ANKARA) - Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, “Çalışan ve emekli veteriner hekimlerin sosyal ve mali haklarındaki üzücü, kabulü mümkün olmayan kötü tablo, kutsal bir mesleğin mensuplarına yakışmamaktadır” dedi.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, 2025 yılının daha verimli geçmesi için hangi adımların atılması gerektiğine ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Eroğlu, veteriner hekimlerin yaşadıkları sorunlara da değinerek açıklamasında şunları kaydetti:

"Veteriner hekimlik mesleği tüm dünyada hayvan sağlığını ve dolayısıyla insan sağlığını korumada, yeterli ve güvenli gıdaya erişimde stratejik öneme sahip bir meslek olarak kabul edilmektedir. Hayvan, insan ve çevre sağlığı alanlarıyla aynı anda çalışan tek meslek grubu, tek sağlık pratiğinin aktörü veteriner hekimliktir. Sorunları çözüme kavuşturulmuş, uygulamalarında çağdaş normları yakalamış bir veteriner hekimliğin ülkemize ve meslektaşlarımıza kazandırılması şarttır. Mesleğini serbest olarak icra eden meslektaşlarımızın sorunları gittikçe ağırlaşmakta, çalışan ve emekli veteriner hekimlerin sosyal ve mali haklarındaki üzücü, kabulü mümkün olmayan kötü tablo, kutsal bir mesleğin mensuplarına yakışmamaktadır.

"Neden veteriner hekimlere sağlık meslek grubunda yer verilmiyor"

Dünden bugüne tüm zamanlarda temel sağlık hizmetlerinin vazgeçilmez mesleğini icra eden veteriner hekimlerin ülkemizde de hak ettikleri yerde olmaları hiçbir şekilde unutulacak ya da ötelenecek bir husus değildir. Veteriner hekimsiz sağlık olmaz, sağlıklı yaşam olmaz. Bu tarihin nakşettiği bir gerçektir. Sadece günümüzden bir örnek, TURKOVAC’ın mucidi virolog bir veteriner hekim bilim insanı. Öyle ise neden veteriner hekimlere sağlık meslek grubunda yer verilmiyor?

"2025 yılı, sorunların çözümünde bir farkındalık yılı olmalıdır"

2025 yılında meslek örgütümüzün en iyi şekilde temsiline, saygınlığının korunmasına ve etkinliğine önem verilecek, meslektaşlarımız arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak, mesleğin meslek kurallarına yakışır şekilde icrasının temini için gayret gösterilecektir. 2025 yılı, sorunların çözümünde bir farkındalık yılı olmalıdır. Hep birlikte bunu başarmalıyız. Temennimiz ve beklentimiz 2025 yılının stratejik bir meslek konumunda, gelişimi ve değişimi hak eden veteriner hekimliğin göz ardı edilmediği, istenilen seviyelere taşındığı, sorunlarının çözüldüğü bir yıl olmasıdır.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği olarak, 2025 yılında da, kendine bağlı 70 Bölge ve İl Veteriner Hekimleri Odası ile birlikte, ülkemiz, mesleğimiz ve meslektaşlarımız açısından yeni bir yaklaşımın, bir sistemin uygulamaya konularak, ülkemiz hayvancılığının gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarılması ve gıda güvenliğinin sağlanması için politikalar üretmeye, stratejiler geliştirmeye gayret edilecektir.

Yeni ümitler ve yeni beklentilerle gireceğimiz 2025 yılının ülkemiz, mesleğimiz ve meslektaşlarımız için, daha güzel bir geleceğine inşasına, kadına şiddetin, zulmün, acı ve gözyaşının son bulmasına vesile olmasını temenni ediyor, tüm meslektaşlarımın ve milletimizin yeni yılını yürekten kutluyorum.”