Dicle Elektrik, Siirt’te kayıp kaçak oranının yüzde 6’ya düştüğünü açıkladı 

Dicle Elektrik, Siirt’te kayıp kaçak oranının yüzde 6’ya düştüğünü açıkladı 

(DİYARBAKIR) - Dicle Elektrik, Siirt’e özelleşme döneminden bu yana yaptığı 1,5 milyar TL’ye yaklaşan yatırımlarıyla kayıp kaçak oranlarını ve kesinti sürelerini Türkiye ortalamasının altına indirdi. 2016 yılında Siirt şehir merkezinde yüzde 28 seviyelerinde olan kayıp kaçak oranı, 2024 yılında yüzde 6’ya kadar düşürüldü. Siirt’e yaptıkları yatırımlardan memnuniyet verici sonuçlar elde ettiklerini belirten Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, “2013 yılından günümüze kadar yürüttüğümüz yoğun altyapı çalışmalarıyla kayıp kaçak oranlarını düşürürken kesinti sürelerini de bununla doğru orantılı olarak azaltmayı başardık” dedi. Arvas, bundan sonraki hedeflerinin, şehir merkezindeki başarılarını kırsal tarım alanlarına taşımak olduğunu açıkladı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde altı ilde elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, Siirt’te enerji arz güvenliğini sağlamak için sürdürdüğü altyapı iyileştirme çalışmalarıyla önemli kazanımlar elde etti. 2013 yılında tamamlanan özelleşme sürecinin ardından yaptığı teknoloji ve altyapı yatırımları ile Siirt’teki kayıp kaçak oranlarını ve kesinti sürelerini Türkiye ortalamasının altına indirmeyi başaran şirket, çalışmalarını hız kesmeden devam ediyor.

Yatırımlarla enerji altyapısı modernleşiyor

Özelleşme sürecinde Siirt’e yapılan yatırım miktarına ilişkin bilgi veren Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, şunları kaydetti:

“Siirt’in enerji altyapısını modernize etmek ve güçlendirmek amacıyla son 10 yılda 1,5 milyar TL’ye yaklaşan yatırımlar gerçekleştirdik. Sadece 2024 yılı yatırım kapasitemiz 300 milyon TL’yi aştı. Bu kapsamda yaptığımız yatırımlarda en büyük kalemi şebeke yatırımları oluşturdu. Bunun yanı sıra küçük ek tesis (KET), modüler hücre, aydınlatma ve sayaç yatırımlarımıza da hız kesmeden devam ediyoruz.”

Kayıp kaçak oranlarında rekor gerileme

Dicle Elektrik, Siirt’te kayıt dışı tüketimle mücadele sonucunda büyük düşüşler sağlarken bölge ekonomisine de kayda değer katkılar sağladı. 2016 yılında Siirt il merkezinde yaklaşık yüzde 28 olan kayıp kaçak oranı, 2024 itibarıyla yüzde 6 seviyelerine geriledi. ‘Kaliteli, kayıpsız ve kesintisiz’ olarak adlandırılan 3K alanlarında kayıp kaçak oranlarını yüzde 3’e kadar düşürdüklerini aktaran Yaşar Arvas, “2013 yılından günümüze kadar yürüttüğümüz yoğun altyapı çalışmalarıyla kaçak oranlarını düşürürken kesinti sürelerini de bununla doğru orantılı olarak azaltmayı başardık. Çalışmalarımızla Siirt’in enerji arz güvenliğini artırmaya, böylelikle enerji maliyetlerini de düşürerek vatandaşlarımızın enerji ihtiyacını çok daha hesaplı hale getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“Kayıp kaçakla mücadeledeki başarımızı kırsala taşıyacağız”

Bildirimsiz, uzun süreli elektrik kesintisinin imar içi yerlerde daha az, imar dışı yerlerde ise daha yüksek olduğunu, bunun da tarımsal sulamada kayıt dışı tüketimden kaynaklandığını belirten Arvas, “Kırsalda, özellikle yaz aylarında kaçak trafoların kullanılması şebekeleri son derece olumsuz yönde etkiliyor. Bunun önüne geçebilmek için imar içi alanlarda yürüttüğümüz mücadeleyi kırsal alanlara da taşıyacağız. 3K alanlarında sağladığımız ilerlemeyi düzenli bakım çalışmaları ve şebeke yatırımlarıyla şehrimizin her noktasına taşıma hedefimize ulaşmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

ADVERTORIAL YAYIN