Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı...Cevdet Yılmaz: İstihdam ve ihracat odaklı yaklaşımla bir takvim çerçevesinde yürütülen yapısal reformlardaki son durum ele alındı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı...Cevdet Yılmaz: İstihdam ve ihracat odaklı yaklaşımla bir takvim çerçevesinde yürütülen yapısal reformlardaki son durum ele alındı

(KONYA) - Ekonomi ve Koordinasyon Kurulu, 2025 yılının ilk toplantısını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Konya'da yaptı. Toplantının ardından yapılan açıklamada, "2025 yılında da ülkemizin potansiyelini en iyi şekilde kullanarak enflasyonla mücadele başta olmak üzere kazanımlarımızı daha ileriye taşıyacak adımları atmaya devam edeceğiz. Sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme hedefimiz doğrultusunda bölgesel kalkınmaya büyük önem veriyoruz" ifadeleri yer aldı.

EKK, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Konya'da toplandı. Cevdet Yılmaz, toplantıya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Toplantıda görüşülen temel hususlar şunlardır: Ekonomimizin rekabet gücünü ve verimliliğini artırmak amacıyla yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı yaklaşımla bir takvim çerçevesinde yürütülenyapısal reformlardaki son durum ele alınmış,çalışmaların hızlandırılmasına yönelik atılabilecek ilave adımlar istişare edilmiştir. Finansal altyapımızı güçlendirmek üzere teknolojisi Türkiye’de geliştirilen ve kartlı ödeme sistemleri alanında önemli bir marka olan Türkiye’nin Ödeme Yöntemi (TROY)’ne ilişkin atılan adımlar değerlendirilmiştir. Ayrıca TROY’un kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla atılacak adımlara ilişkin yol haritası Kurul üyeleriyle paylaşılmıştır.”

EKK toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi:

“Kararlı ve koordineli bir şekilde, ilgili taraflarla istişare içinde hayata geçirdiğimiz ekonomi programımız sayesinde, geçtiğimiz yıl önemli kazanımlar elde ettik. 2025 yılında da ülkemizin potansiyelini en iyi şekilde kullanarak enflasyonla mücadele başta olmak üzere kazanımlarımızı daha ileriye taşıyacak adımları atmaya devam edeceğiz. Sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme hedefimiz doğrultusunda bölgesel kalkınmaya büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda bölgelerimizin nitelikleri ve potansiyellerini dikkate alarak politika adımları belirliyoruz. Böylece bölgelerin ekonomik ve sosyal gelişmelerini sağlayarak rekabet gücünün artırılmasını ve gelişmişlik farklarının azaltılmasını hedefliyoruz. Ayrıca Yerel Kalkınma Hamlesi ile tüm illerimizin mevcut kaynaklarını harekete geçirmeye yönelik program ve projeleri tek tek hayata geçiriyoruz.

Geçen ay Şanlıurfa'da Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Eylem Planı'nı ve bugün Konya Ovası Projesi (KOP) Eylem Planı'nı açıkladık. Bu planlara ilaveten diğer bölgelerimizin kalkınma planları ile yenilikçi projelere ve faaliyetlere devam ederek bölgesel gelişmişlik farklarının en aza indirilmesini, sosyal refahın tüm ülkeye daha dengeli yayılmasını hedefliyoruz. Bu kapsamda stratejik bir alan olarak gördüğümüz tarım sektöründe verimliliği artırmak ve gıda arz güvenliğini sağlamak temel hedeflerimiz arasındadır."