3. Niobe Edebiyat ve Sanat Söyleşileri’nin konuğu Ahmet Ümit oldu

3. Niobe Edebiyat ve Sanat Söyleşileri’nin konuğu Ahmet Ümit oldu

(MANİSA) - 485. Uluslararası Manisa Mesir Festivali kapsamında düzenlenen Niobe Edebiyat ve Sanat Söyleşileri’nin üçüncüsü, Ahmet Ümit’in katılımıyla gerçekleşti. Söyleşide Ahmet Ümit, unutulmaz karakteri Başkomiser Nevzat’ın hikayelerinin devam edeceği müjdesini verdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Niobe Edebiyat ve Sanat Söyleşileri, 485. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlendi.

Belediye Kültür Merkezi Lale Salonu’nda edebiyatseverlerle buluşan programın bu ayki konuğu, yazar Ahmet Ümit oldu. Moderatörlüğünü şair ve yazar Tuğrul Keskin’in üstlendiği söyleşide Ümit, edebiyatla tanışma sürecini, yazarlık yolculuğundaki dönüm noktalarını ve eserlerinin ortaya çıkış hikayelerini katılımcılarla paylaştı.

Ahmet Ümit, polisiye türüne geçiş sürecinden bahsederek, unutulmaz karakteri Başkomiser Nevzat’ın hikayelerinin devam edeceğinin de müjdesini verdi.

Etkinliğe Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, Genel Sekreter Yardımcısı Pınar Mine Hacıalibeyoğlu ile birlikte çok sayıda edebiyatsever katıldı.

“Etkinlikler devam edecek”

Söyleşi sonrası gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde katılımcılar, Ahmet Ümit’e merak ettikleri soruları yöneltti. Tuğrul Keskin, Manisa’nın kültürel etkinliklere hızla alıştığını, yeni belediye yönetiminin bu anlamda önemli bir paradigma değişimi yarattığını belirterek, “Niobe Edebiyat ve Sanat Söyleşilerinin üçüncüsünü gerçekleştirdik. Bu etkinlikler devam edecek ve Niobe Edebiyat Dergisi ile de desteklenecek. Çünkü Manisa bunu fazlasıyla hak ediyor” dedi.

Ahmet Ümit de Manisa’ya daha önce de geldiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Festivalin bir parçası olmak gurur verici”

“Bugüne kadar 26 kitabım yayımlandı ve eserlerim 37 dile çevrildi. Polisiye ve gerilim türünde romanlar yazıyorum. Osmanlı döneminden bu yana süren Mesir Festivali gibi köklü bir geleneğin bir parçası olmak, benim için gurur verici. Manisa’da büyük bir okur kitlemiz var. İlk kez 1972 yılında geldiğimde Manisa daha kasaba havasında bir yerdi. Şehirleri marka yapan bazı özel etkinlikler vardır. Manisa denilince akla Mesir Macunu Festivali gelir. Bu doğru bir hamle. Festivalin devam etmesi ve kültür-sanatla daha da güçlendirilmesi gerektiğine inanıyorum.”

“Kültür dolu bir saat yaşattığınız için teşekkürler”

Söyleşi sonunda sahneye çıkan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste de “Bu yıl 485. yılını kutladığımız Manisa Uluslararası Mesir Macunu Festivali’nin sloganı 'Dolu Dolu Festival' idi. Festivalimize kültür dolu bir saat yaşattığınız ve enfes romanlarınız ve hikayeleriniz için çok teşekkür ederiz. Sayenizde çok güzel bir söyleşi yaşadık” diye konuştu.