6 Şubat depremlerinin ikinci yılı... Dikmen Demokrasi Platformu: "6 Şubat deprem felaketi yoksulluğu arttırdı, ayrımcılığı yaygınlaştırdı"
![6 Şubat depremlerinin ikinci yılı... Dikmen Demokrasi Platformu: "6 Şubat deprem felaketi yoksulluğu arttırdı, ayrımcılığı yaygınlaştırdı"](https://abone.ankahaber.net/static/image/d7f19c9c-911f-4006-b682-c234ad183cee-w.jpeg)
(ANKARA) - Dikmen Demokrasi Platformu, 6 Şubat depremlerine ilişkin "İkinci yılda da yaralarımız, yasımız, acımız tazeliğini korumaktadır. Hatay, şahsi meselemiz ancak sahipsiz bırakıldı. Malatya'da kırsalda yaşayan insanlar evi yıkıldıktan sonra hayvanlarıyla ağıllarda yaşamaya başladı. Adıyaman'da yaşam mücadelesi verenler gecekondulara göç etti. 6 Şubat deprem felaketi yoksulluğu arttırdı, ayrımcılığı yaygınlaştırdı" açıklamasını yaptı.
Dikmen Demokrasi Platformu, 6 Şubat depreminin ikinci yılı nedeniyle Dikmen Ahmet Arif Parkı'nda açıklama yaptı. Platform adına açıklamayı yapan Beraberiz Derneği Genel Başkanı Kübra Özyurt, şunları söyledi:
"Sevdiklerimizi kurtarabilmek için çabaladık, bu çabamız yalnız bırakıldı"
"Tarih 5 Şubat 2025'i gösterse de insanlar hâlâ kayıplarını arıyor, çadır ve konteyner kentte yaşıyor. Bu çağda çadır-konteyner kente yaşamak, sokakta yaşamaktan farksızdır ve ülkemiz için utançtır, insanlık suçudur. Ben Antakyalıyım ancak yaptığım konuşma 11 ile kapsamaktadır.
Bugün ülkemizde bir canlının aç ve evsiz olması hepimiz için utançtır. Öyle bir felaket yaşadık ki; her birimiz farklı boyutlarda etkilendik, enkaz altında kalmasak da sevdiklerimizi kurtarabilmek için çabaladık, bu çabamız yalnız bırakıldı tek başınaydık. Bugün de aynı çaresizliği yaşıyoruz. Neden mi? Çünkü; Kızılay çadır sattı, AFAD balyozu bizden istedi, kefen dahi verilmedi.
"6 Şubat deprem felaketi yoksulluğu arttırdı, ayrımcılığı yaygınlaştırdı"
Neler yaşadığımızı unutmamak, unutturmamak adına toplumsal ve hukuksal mücadelemizi devam ettiriyoruz. Dolayısıyla 6 Şubat'ın yıl dönümü geldiğinde hiçbir yöneticinin 'Depremin yaralarını sardık' demeye hakkı yoktur. İkinci yılda da yaralarımız, yasımız, acımız tazeliğini korumaktadır. Son sözlerimi sıralarken Hatay, şahsi meselemiz ancak sahipsiz bırakıldı. Malatya'da kırsalda yaşayan insanlar evi yıkıldıktan sonra hayvanlarıyla ağıllarda yaşamaya başladı. Adıyaman'da yaşam mücadelesi verenler gecekondulara göç etti. 6 Şubat deprem felaketi yoksulluğu arttırdı, ayrımcılığı yaygınlaştırdı. Üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin birkaç müteahhide sözde yargılama yapılsa da bizler buradayız, hakkımızı helal etmiyoruz, hesaplaşacağız."