Mahmut Arıkan'dan Destici'ye ziyaret... Destici: "Saadet Partisi ile Müslümanların, mazlumların uğradığı, haksızlıkların giderilmesinde fikir birliği içerisinde olduğumuzu gördük"

Mahmut Arıkan'dan Destici'ye ziyaret... Destici: "Saadet Partisi ile Müslümanların, mazlumların uğradığı, haksızlıkların giderilmesinde fikir birliği içerisinde olduğumuzu gördük"

(ANKARA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'yi ziyaret etti. Ziyaret sonrası konuşan Destici, "Saadet Partisi ile Türk ve İslam coğrafyasında, Doğu Türkistan'dan Filistin'e, Balkanlardan, Myanmar'a, Pakistan'a kadar bütün bu coğrafyalarda Müslümanların, mazlumların uğradığı, haksızlıkların giderilmesi, ortadan kaldırılması noktasında fikir birliği içerisinde olduğumuzu gördük. Tabii ki ayrı siyasi partileriz, farklı yerlerde duruyoruz. Ama asıl olan devletin varlığı, ülkenin bütünlüğü, milletin istiklali ve istikbali konusudur. Burada da ortak bir duruşumuz olduğunu biliyoruz" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'yi ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından iki genel başkan basın açıklaması yaptı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, ziyaretleri dolayısıyla Mahmut Arıkan ve heyetine teşekkür ederek, "Dostane bir sohbet gerçekleştirdik" dedi. Destici şunları söyledi:

"Hem Türkiye'nin şu anda içinden geçtiği önemli gündem maddelerini kısa da olsa değerlendirme fırsatı bulduk. Bunun yanı sıra Gazze ve Filistin başta olmak üzere Türk ve İslam coğrafyasındaki mazlum kardeşlerimizin durumlarını, Pakistan-Hindistan arasındaki savaş sayılabilecek adımların atılması sürecini de değerlendirdik. Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi özellikle mazlumlar, masumlar konusunda Türk ve İslam coğrafyasında, Doğu Türkistan'dan Filistin'e, Balkanlardan, Myanmar'a, Pakistan'a kadar bütün bu coğrafyalarda Müslümanların, mazlumların uğradığı, haksızlıkların giderilmesi, ortadan kaldırılması noktasında da bir fikir birliği içerisinde olduğumuzu da gördük. Tabii ki ayrı siyasi partileriz, belli noktalarda da farklı düşünüyoruz, farklı yerlerde duruyoruz. Ama asıl olan devletin varlığı, ülkenin bütünlüğü, milletin istiklali ve istikbali konusudur. Burada da ortak bir duruşumuz olduğunu biliyoruz. Hassasiyetlerimiz azami ölçüde ortaktır."

"Siyaset mekanizması, Türkiye'de ve dünyada bugünkü problemlerin konuşulmasına sebebiyet verdi"

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan, hem ülkede hem de dünyada kritik hadiselerin yaşandığı dönemde siyasi partilerin genel merkezler düzeyinde yapılan ziyaretlerin önemine vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Hindistan ve Pakistan arasındaki savaş sinyallerinin ortaya çıkması, ki Pakistan D8 üyesi olan bir ülke, uzun yıllardır Türkiye ile dostluğu, tarihe altın harflerle yazılmış bir ülke. Diğer tarafta 300 milyon Müslümanın yaşadığı, dünyada en fazla Müslüman nüfusun olduğu ülkelerden biri olan Hindistan arasındaki savaşı kaygıyla takip ettiğimizi müzakere ettik. Gazze konusunda hem İslam coğrafyasının hem de bizlerin daha fazla işler yapması, somut adımlar atması gerektiğini, Trump'ın Gazze'nin insansızlaştırma projesine yapacağımız ortak çalışmalarla engel olunabileceğinin müzakeresini yapmış olduk.

Büyük Birlik Partisi'nin Saadet Partisi için özel bir yeri var. 1996-97 Refah Yol Hükümeti döneminde çok kıymetli destekleri olmuştu ve Büyük Birlik Partisi'nin desteğiyle o dönem Mehmetçik, El Halil şehrine gitmişti. İsrail'in yapmış olduğu katliamlar karşısında Mehmetçik bölgeye gitmiş ve İsrail katliamlarını durdurmuştu. Filistinli insanlarımız rahat bir nefes almıştı. Yine kendilerinin desteğiyle yaptığımız ekonomik çalışmalarda Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk ve son kez denk bütçe yapma başarısını ortaya koymuştuk. Kendilerinin desteğiyle cumhuriyet tarihinin en büyük asgari ücret zammını, emekli zammını, köylülerin ürünlerine verilen zamları gerçekleştirmiştik. Bütün zamları yaparken enflasyonun artmasına engel olmuştuk ve denk bütçe yapma başarısını ortaya koymuştuk. Bundan sonraki zaman diliminde de neler yapılabilir bunları konuştuk, müzakeresini yaptık.

Türkiye'de siyasetin biraz daha kucaklayıcı olması gerektiği, ülkemizde yaşanan problemler, insanların partileri birer rakip gibi değil düşman gibi görmesinin sıkıntılarını ben buradan ifade etmek istiyorum. Bu görüşmeler, ziyaretler, siyasi partilerin gerektiğinde bir araya gelinebileceğini gösteren en güzel göstergelerden biridir. Siyaset mekanizması, Türkiye'de ve dünyada bugünkü problemlerin konuşulmasına sebebiyet verdi. Yine insanlarımızın siyaset mekanizmasını işletecek şekilde siyaset kurumuna destek olmaları gerektiğini ve bu problemleri çözecek yerin yine siyaset mekanizmasının olduğunu tekrar ifade etmek isterim."